DaimlerChrysler: Πουλά ομόλογα αξίας 1 δισ. ευρώ

Στην πώληση ομολόγων αξίας ενός δισ. ευρώ προχώρησε η DaimlerChrysler, ”εκμεταλλευόμενη” την πτώση του κόστους δανεισμού που χαρακτηρίζει τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε σχέση με το ”ασφαλές καταφύγιο” των κρατικών ομολόγων.

DaimlerChrysler: Πουλά ομόλογα αξίας 1 δισ. ευρώ
Στην πώληση ομολόγων αξίας ενός δισ. ευρώ προχώρησε η DaimlerChrysler, ”εκμεταλλευόμενη” την πτώση του κόστους δανεισμού του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας σε σχέση με τα κρατικά ομόλογα.

Στόχος της εταιρίας είναι να αντλήσει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει ”γενικούς” στόχους του ομίλου δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της DaimlerChrysler, k. Thomas Froehlich.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή των ομολόγων είναι ”δίκαια αποτιμημένη” αν συγκριθεί με την τρέχουσα καμπύλη απόδοσης της Daimler.

Η απόδοση των τριετών ομολόγων της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο διαμορφώθηκε στο 3,83%, δηλαδή κατά 0,98% υψηλότερα απ’ ό,τι η απόδοση των κρατικών τίτλων ίδιας λήξης.

Ας προστεθεί ότι τελευταία είναι έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών για εταιρικά παρά για κρατικά ομόλογα, και κυρίως για αυτά του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v