Μόντι: ”Οχι” σε γαλλικά σχέδια σωτηρίας της Alstom

Αρνητική είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού του κ. Monti στο αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση ύψους 3.17 δισ. ευρώ προς την υπό χρεοκοπία Alstom, καθώς εκτιμάται ότι παραβιάζονται οι διατάξεις περί ανταγωνισμού.

Μόντι: ”Οχι” σε γαλλικά σχέδια σωτηρίας της Alstom
Το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης για χρηματοδότηση του χρέους της εταιρίας Alstom αποφάσισε να μπλοκάρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. M. Monti εξέφρασε την άποψη ότι μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του γαλλικού Δημοσίου θα ”αδικούσε” τις ανταγωνίστριες της Alstom εταιρίες, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις της Ε.Ε. περί ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική κυβέρνηση ενεργοποίησε περίπου 30 τράπεζες ώστε να δανειοδοτήσει την εταιρία με 3,17 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό χρέος της ανέρχεται στα 4,9 δισ. ευρώ. Σύμφωνα ωστόσο με αναλυτές, το συνολικό ποσό της κρατικής επιχορήγησης προς την Alstom σχεδιαζόταν να ανέλθει σε 7 δισ. ευρώ.

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης Σιράκ για περιορισμό της ανεργίας. Σε περίπτωση που η Alstom τελικά αναστείλει τις εργασίες της, υπολογίζεται ότι θα απολυθούν περίπου 26.000 Γάλλοι.

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων στη γαλλική εταιρία αγγίζει τις 110.000.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v