Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα απελευθερώνει margin και short selling

Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε πρόταση απελευθέρωσης του margin lending και του short selling, σε μια προσπάθεια τόνωσης και ανάπτυξης της χρηματιστηριακής αγοράς.

Η Κίνα απελευθερώνει margin και short selling
Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας συμφώνησε να επιτραπεί στους επενδυτές ο δανεισμός μετοχών (margin) και η πώληση δανεισμένων μετοχών (short selling), ώστε να στηριχτεί η ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αγοράς της Ασίας.

Η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα της πρόσφατης διολίσθησης των τιμών και του όγκου συναλλαγών στα κινεζικά χρηματιστήρια.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πρόταση, που κατέθεσε πρόσφατα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας, για να επιτραπεί το margin lending και το short selling, σύμφωνα με πληροφορίες ανώνυμης πηγής τις οποίες μεταφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι κινήσεις του Πεκίνου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Αυστραλία, όπου τις τελευταίες εβδομάδες απαγορεύεται το short selling, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κερδοσκοπία και να συγκρατηθεί η χρηματιστηριακή διολίσθηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v