Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: "Θεμελιώδης" συμφωνία για σχέδιο διάσωσης

Σε "θεμελιώδη" διαπαραταξιακή συμφωνία για τις βασικές αρχές του σχεδίου της κυβέρνησης, κόστους 700 δισ. δολαρίων, για τη διάσωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, έφτασε το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Θεμελιώδης συμφωνία για σχέδιο διάσωσης
Σε "θεμελιώδη" διαπαραταξιακή συμφωνία για τις βασικές αρχές του σχεδίου της κυβέρνησης, κόστους 700 δισ. δολαρίων, για τη διάσωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, έφτασε το Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τραπεζικής επιτροπής, Γερουσιαστής Chris Dodd.  

Μαζί του, εμφανίστηκαν μέλη της τραπεζικής επιτροπής του Κογκρέσου που υπάγονται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τα οποία εξέφρασαν τη στήριξή τους στο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Dodd, επίκειται συνάντηση των μελών του Κογκρέσου με το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με τον πρόεδρο Bush, για τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, τόνιζε ότι "οι κεφαλαιαγορές μπορούν να είναι ήσυχες ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει το σχέδιο του Λευκού Οίκου για αγορά τοξικών χρεογράφων ύψους 700 δισ. δολαρίων".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v