Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: "Διευκόλυνση" επενδύσεων σε τράπεζες

Ευκολότερη θα είναι η "πρόσβαση" σε αγορά μετοχών τραπεζών από private equity groups, βάσει απόφασης της Fed, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στο σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ.

Fed: Διευκόλυνση επενδύσεων σε τράπεζες
Ευκολότερη θα είναι η "πρόσβαση" στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών από private equity groups, βάσει απόφασης της Fed, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας.

Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, τα private equity groups (αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες) θα έχουν τη δυνατότητα να κατέχουν έως και 33% του μετοχικού κεφαλαίου μίας τράπεζας χωρίς να αντιμετωπίζουν τον φόβο να βρεθούν αντιμέτωπα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα κάθε κάτοχος του 25% του μετοχικού κεφαλαίου κάποιου αμερικανικού χρηματοοικονομικού ομίλου όφειλε να το κοινοποιεί στις αρμόδιες αρχές ελέγχου.

Μάλιστα, η Fed διευκρινίζει ότι η νέα ρύθμιση, πέραν των private equity, αφορά σε hedge funds και σε κρατικά επενδυτικά κεφάλαια (SWFs). Οι ειδικοί της Wall υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο η κεντρική τράπεζα στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιουχική επάρκεια των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v