Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κάτοχοι ομολόγων Lehman θα "χάσουν" 110 δισ.$

Οι κάτοχοι των ομολόγων της Lehman Brothers θα αντιμετωπίσουν ζημίες σχεδόν 110 δισ. δολ. εξαιτίας της κάθετης υποτίμησης της αξίας των ενεργητικών που θα απομείνουν, αφού αποπληρωθούν οι πιστωτές.

Οι κάτοχοι ομολόγων Lehman θα χάσουν 110 δισ.$
Οι επενδυτές που κατέχουν ομόλογα της Lehman Brothers θα αντιμετωπίσουν ζημίες σχεδόν 110 δισ. δολ. εξαιτίας της κάθετης υποτίμησης της αξίας των ενεργητικών που θα απομείνουν, αφού αποπληρωθούν ο πιστωτές.

Στην εβδομάδα που ακολούθησε την αίτηση χρεοκοπίας της -τότε- τέταρτης μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ, η αξία των ομολόγων της έχει καταβυθιστεί.

Περαιτέρω ζημίες στις θέσεις επί παραγώγων προϊόντων, που ακόμη "τρέχουν", θα αφήσουν ακόμη λιγότερα χρήματα για τους επενδυτές ομολόγων, εκτμούν οι traders σε έρευνα των "Financial Times".

Εν τω μεταξύ, όσοι πωλούσαν προστασία από χρεοστάσιο ή χρεοκοπία της Lehman, πιθανόν να λάβουν 18 σεντς στο δολάριο όταν εκκαθαριστούν τα συμβόλαια σε μία περίπλοκη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου.

Μία εβδομάδα πριν από την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, τα 110 δισ. δολ. σε ομόλογα senior της Lehman  ήταν διαπραγματεύσιμα κοντά στα 95 σεντς ανά δολάριο. Οι τιμές των ομολόγων διολίσθησαν στα 35 σεντς μία εβδομάδα πριν και σήμερα είναι διαπραγματεύσιμα στα 18 σεντς ανά δολάριο περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v