Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μ.Prokhorov αγοράζει τη μισή RenCap

Η Renaissance Capital, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι πωλεί ποσοστό 50% στον δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη κ. Mikhail Prokhorov προς 500 εκατ. δολάρια.

Ο Μ.Prokhorov αγοράζει τη μισή RenCap
Η Renaissance Capital, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι πωλεί ποσοστό 50% στον δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη κ. Mikhail Prokhorov προς 500 εκατ. δολάρια, σε μια συμφωνά που προωθήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες εξαιτίας της κάθετης διολίσθησης του ρωσικού χρηματιστηρίου την περασμένη εβδομάδα.

Με τη συμφωνία μειώνεται κατά τρία τέταρτα η τιμή των 4 δισ. δολ. που ζητούσε πέρυσι η Renaissance κατά τη διάρκεια συνομιλιών με την κρατική VTB.

Ο κ. Stephen Jennings, διευθύνων σύμβουλος της Renaissance Group, δήλωσε ότι προκάλεσε επιτάχυνση των συνομιλιών με τον κ. Prokhorov, τον βαθύπλουτο ιδιοκτήτη της Onexim Group, την περασμένη εβδομάδα, καθώς το χρηματιστήριο βυθιζόταν και εξανεμιζόταν η ρευστότητα.

Δήλωσε ότι η Renaissance ακολουθεί τα βήματα των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ, οι οποίες επίσης κατέληξαν να αγοραστούν από ιδιοκτήτες με ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v