Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Ράλι 28,69% για το δείκτη Micex

Με άλμα 28,69% για το δείκτη Micex άνοιξε το χρηματιστήριο της Ρωσίας, καθώς αποκαθίσταται η λειτουργία της αγοράς κατόπιν τριήμερης διακοπής. Εκτίναξη 36,69% εμφάνισε ο δείκτης Micex 10.

Ρωσία: Ράλι 28,69% για το δείκτη Micex
Με άλμα 28,69% για το δείκτη Micex άνοιξε το χρηματιστήριο της Ρωσίας, καθώς αποκαθίσταται η λειτουργία της αγοράς κατόπιν τριήμερης διακοπής. Εκτίναξη 36,69% εμφάνισε ο δείκτης Micex 10, με τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας.  

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου RTS, που διαπραγματεύεται σε δολάρια και έχει μικρότερη εμπορευσιμότητα, έκλεισε με άνοδο 22,39%.

Στις αρχές της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες του ρωσικού χρηματιστηρίου υπέστησαν απώλειες άνω του 20%, με αποτέλεσμα την άρση των διαπραγματεύσεων στις ρωσικες αγορές, καθώς η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου και οι γεωπολιτικές ανησυχίες επέτειναν τις πιέσεις εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης στη Μόσχα.

Εν τω μεταξύ, η ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές, αλλά και οι δεσμεύσεις του προέδρου της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ για ενίσχυση της αγοράς με κεφάλαια 20 δισ. δολαρίων βελτίωσαν σαφώς το κλίμα στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αρχές προχώρησαν σε διακοπή των διαπραγματεύσεων για μία ώρα, αυτή τη φορά εξαιτίας της "έκρηξης ανόδου", η οποία θεωρήθηκε υπερβολική. Τελικώς, όμως, η αγορά ξεκίνησε εκ νέου να λειτουργεί κανονικά.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε τις προοπτικές της χώρας σε "neutral" από "positive" λόγω της "αβεβαιότητας αναφορικά με τις αντιδράσεις πολιτικής της Μόσχας στην κρίση ρευστότητας στις χρηματοοικονομικές της αγορές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v