Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SEC: Διεύρυνση στην απαγόρευση του short selling

Διεύρυνση της απαγόρευσης χρήσης του επονομαζόμενου "naked short selling" για το σύνολο των εισηγμένων εταιρειών στην Wall Street, επέβαλε η SEC. Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή την Πέμπτη 18/09.

SEC: Διεύρυνση στην απαγόρευση του short selling
Διεύρυνση της απαγόρευσης χρήσης του επονομαζόμενου "naked short selling" για το σύνολο των εισηγμένων εταιρειών στην Wall Street, επέβαλε η SEC. Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή αύριο Πέμπτη, 18/09.

Βάσει του νέου κανονισμού της SEC οποιαδήποτε πράξη πραγματοποιηθεί με χρήση "naked short selling", ο αγοραστής οφείλει να "αποδείξει" ότι έχει στην κατοχή του τις εν λόγω μετοχές εντός τριημέρου, διαφορετικά θα του επιβληθούν πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Αυγούστου, η SEC είχε απαγορεύσει το "naked short selling" για 19 μετοχικούς τίτλους, με την εν λόγω διάταξη να παρατείνεται έως και τις 15/09.

Τελικώς, όμως, και μεσούσης της πιστωτικής κρίσης, η αμερικανική επιτροπή ελέγχου κεφαλαιαγοράς, φροντίζει να αποτρέψει την είσοδο των κερδοσκόπων στην αγορά, καθώς αρκετές μετοχές άλλοτε κορυφαίων ομίλων έχουν καταστεί "penny stocks".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v