Απομακρύνεται από τη Nokia η Vodafone

Στις κατασκευάστριες εταιρίες κινητών τηλεφώνων Sanyo και Samsung φαίνεται πως στρέφεται η Vodafone, σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτησή της από τη Nokia. Αφορμή για τα νέα σχέδια του βρετανικού ομίλου αποτέλεσε η καλύτερη τεχνογνωσία των ασιατικών εταιριών στην τεχνολογία 3G σε σχέση με τον φινλανδικό γίγαντα.

Απομακρύνεται από τη Nokia η Vodafone
Συσκευές κινητής τηλεφωνίας της Sanyo και της Samsung σχεδιάζει να χρησιμοποιεί η Vodafone, για την τεχνολογία 3G της, σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση που έχει από τη μεγαλύτερη (βάσει πωλήσεων) εταιρία συσκευών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Nokia, αναφέρει δημοσίευμα των ”Financial Times”.

Ο βρετανικός όμιλος κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται ήδη σε αποκλειστικές συνομιλίες με τις δύο προαναφερθείσες εταιρίες, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σενάρια που έκαναν λόγο για στενότερη συνεργασία της Vodafone με ασιατικούς ομίλους, οι οποίοι εμφανίζονται πιο πρόθυμοι (σε σχέση με τη Nokia) να συνεργαστούν για τις ανάγκες της εταιρίας.

Ο φινλανδικός γίγαντας, άλλωστε, εκτιμάται ότι βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, σε ό,τι αφορά τις κατασκευές κινητών τηλεφώνων για την τεχνολογία 3G.

Στην έναρξη των συνομιλιών με τις SanyoSamsung συνέβαλε και η επιτυχία της υπηρεσίας δεδομένων της Vodafone, Vodafone Live!, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ειδική συσκευή που κατασκεύασε η Sharp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v