ΗΠΑ: Υποχώρηση ανεργίας, αλλά και θέσεων ανεργίας

Πτώση σημείωσε για έβδομο συνεχή μήνα η ανεργία στις ΗΠΑ, φτάνοντας τον Αύγουστο στο 6,1% από 6,2% τον Ιούλιο. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Υποχώρηση όμως σημείωσαν και οι νέες θέσεις εργασίας για τον ίδιο μήνα.

ΗΠΑ: Υποχώρηση ανεργίας, αλλά και θέσεων ανεργίας
Πτώση σημείωσε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με παράλληλη όμως πτώση και των νέων θέσεων εργασίας.

Αναλυτικά, η ανεργία, που θεωρείται ”αγκάθι” για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, διαμορφώθηκε στο 6,1% τον Αύγουστο από 6,2% τον Ιούλιο και από 6,4% τον Ιούνιο, που σηματοδότησε και το υψηλότερο επίπεδο των 9 τελευταίων ετών.

Αναλυτές ανέμεναν την αύξηση της ανεργίας στο 6,3%.



Απρόσμενη μείωση ωστόσο σημείωσαν οι νέες θέσεις εργασίας για τον ίδιο μήνα κατά 93.000, έναντι ανόδου κατά 20.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο.

Από την αρχή του χρόνου έχουν χαθεί 595.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ από τον Νοέμβριο του 2001, όποτε και έληξε επισήμως η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, έχουν χαθεί περισσότερο από ένα εκατ. θέσεις εργασίας.

Τέλος, ας προστεθεί ότι πτώση κατά 6%, στις απολύσεις εργαζομένων παρατηρήθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν δύο ημέρες η Challenger Gray & Christmas Inc.

Να διευκρινιστεί ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν τα προγράμματα περικοπής κόστους, μέσα στα οποία ανήκουν και οι απολύσεις εργαζομένων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v