Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Lehman "βυθίζει" τις αναδυόμενες αγορές

Τα... απόνερα από την είσοδο της Lehman σε καθεστώς προστασίας από τη χρεοκοπία καθώς και η "ξαφνική" εξαγορά της Merrill Lynch από την Bank of America φτάνουν και στις αναδυόμενες αγορές, που καταγράφουν ισχυρή πτώση.

Η Lehman βυθίζει τις αναδυόμενες αγορές
Τα… απόνερα από την είσοδο της Lehman Brothers σε καθεστώς προστασίας από τη χρεοκοπία καθώς και η "ξαφνική" εξαγορά της Merrill Lynch από την Bank of America φτάνουν και στις αναδυόμενες αγορές, που καταγράφουν ισχυρή πτώση.

Οι επενδυτές μοιάζουν αποφασισμένοι να κρατήσουν τα κεφάλαιά τους και προχωρούν σε αθρόες ρευστοποιήσεις όχι μόνο τραπεζικών τίτλων αλλά πάσης φύσεως τοποθετήσεων και στις αναδυόμενες αγορές, ως μία ακόμη ένδειξη ότι η διάθεση ανάληψης ρίσκου συνεχώς μειώνεται.

Άμεσο αποτέλεσμα οι κυριότερες αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης να βρίσκονται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων, με τον ISE National στην Κωνσταντινούπολη να υποχωρεί 4,66%.

Ανάλογη η εικόνα και για την -ταλαιπωρημένη το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω και των συγκρούσεων με τη Γεωργία- ρωσική αγορά, όπου ο δείκτης RTS στη Μόσχα υποχωρεί 2,37%.

Από τη δυσάρεστη πορεία δεν ξεφεύγει καμία αγορά της αν. Ευρώπης. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτές των χωρών Βουλγαρίας (-3,26%), Ουγγαρίας (-3,85%), Πολωνίας (-2,53%) και Τσεχίας (-5,83%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v