ΑPEC: ”Όχι” στο αίτημα του John Snow

Το αίτημα του αμερικανού υπουργού Οικονομίας, John Snow, για υιοθέτηση ελαστικής νομισματικής πολιτικής απέρριψαν εκπρόσωποι των 21 χωρών μελών της της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC).

ΑPEC: ”Όχι” στο αίτημα του John Snow
Οι εκπρόσωποι των 21 χωρών-μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας -Ειρηνικού (APEC) απέρριψαν το αίτημα του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, John Snow, για υιοθέτηση πιο ελαστικής νομισματικής πολιτικής.

Ωστόσο πρόσθεσαν ότι μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις η τακτική αυτή βοηθά να μειωθεί ο παρεμβατικός ρόλος των κρατών στη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, με στόχο την τόνωση των ρυθμών ανάπτυξης των οικονομιών τους.

”Παρ’ όλο που αναγνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ”μοντέλο” που να ταιριάζει σε όλες τις οικονομίες και όποτε φυσικά χρειαστεί, θεωρούμε ότι η υιοθέτηση πιο ελαστικής νομισματικής πολιτικής είναι ωφέλιμη σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις”, δήλωσαν από κοινού οι εκπρόσωποι των APEC, στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής που είχαν με τον κ. Snow στο Πουκέ της Ταϋλάνδης.

Ο κ. Snow τόνισε ότι αυτή η δήλωση, που αναγνωρίζει και την άλλη πλευρά του νομίσματος, αποτελεί σημαντικό βήμα για τον τερματισμό της χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v