Fed: Δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης των επιτοκίων

Την πιθανότητα περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων εξέφρασε ο διοικητής της Fed, Ben Bernanke, καθώς η αύξηση της παραγωγικότητας υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο Μπους βλέπει ”σημάδια ανάκαμψης” της αμερικανικής οικονομίας.

Fed: Δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης των επιτοκίων
Την πιθανότητα περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων εξέφρασε ο διοικητής της Fed, Ben Bernanke, καθώς η αύξηση της παραγωγικότητας υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο πρόεδρος Μπους βλέπει ”σημάδια ανάκαμψης” της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αμερικανική οικονομία παρουσιάζει εμφανή σημάδια ανάκαμψης. Ο ίδιος μάλιστα αναφορικά με το έλλειμμα των ΗΠΑ δήλωσε ότι ελπίζει μέχρι το τέλος της πενταετίας να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ (αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 400 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα, ο κ. Bernanke μιλώντας σε οικονομικό forum στη Νέα Υόρκη, σχολίασε ότι η Fed δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια ”σε μεγάλο βαθμό” σύντομα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, σχολίασε ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξής της στο 4% ή ”ακόμη καλύτερα” στη διάρκεια του επομένου έτους, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των επιχειρηματικών δαπανών.

Μάλιστα επισήμανε ότι με τον πληθωρισμό να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και την παραγωγικότητα να αυξάνεται, η εργασιακή αγορά και η υπερβολική χωρητικότητα αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω αποπληθωριστικούς κινδύνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v