Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Εξαγορά του 30% της Postbank

Προσφορά 2,79 δισ. ευρώ για το 30% της Postbank κατέθεσε η Deutsche Bank, η οποία γίνεται αποδεκτή από την Deutsche Post ιδιοκτήτρια της Postbank, η οποία προσφέρει και option για αγορά περαιτέρω ποσοστού.

Deutsche Bank: Εξαγορά του 30% της Postbank
Προσφορά 2,79 δισ. ευρώ (3,9 δισ. δολάρια) για το 30% της Postbank κατέθεσε η Deutsche Bank, η οποία γίνεται αποδεκτή από την Deutsche Post ιδιοκτήτρια της Postbank, η οποία προσφέρει και option για αγορά περαιτέρω ποσοστού.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Thomson Reuters, η D.B. θα αποκτήσει το 29,75% της Postbank προς 2,79 δισ. ευρώ (3,91 δισ. δολάρια) σε μετρητά. Στην κοινή ανακοίνωση τονίζεται ότι "πέραν του μειοψηφικού πακέτου μετοχών η Deutsche Bank έχει option, βάσει της οποίας μπορεί να εξαγοράσει επιπλέον 18% της τράπεζας, προς 55 ευρώ ανά μετοχή".

Η "δεύτερη προσφορά" μπορεί να γίνει σε χρονικό διάστημα 12 έως 36 μηνών μετά την πρώτη εξαγορά. Από την πλευρά της, η D.B. ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ η συμφωνία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στο α΄ τρίμηνο του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v