Pinault Printemps: Πτώση 58% στα κέρδη α΄ 6μήνου

Η μείωση της ζήτησης για τα πολυτελή αγαθά της Gucci βρέθηκε ”πίσω” από την κάμψη κατά 58% που σημείωσε στο α΄ εξάμηνο η κερδοφορία της Pinault Printemps. Τα στοιχεία ωστόσο ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Pinault Printemps: Πτώση 58% στα κέρδη α΄ 6μήνου
Πτώση 58% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της γαλλικής εταιρίας Pinault Printemps Redoute στο α΄ εξάμηνο του έτους, μετά την πώληση μιας εκ των μονάδων της που είχε τζίρο μεγαλύτερο των 4 δισ. δολ. αλλά και λόγω της κάμψης της ζήτησης για τη μόδα Gucci.

Ας σημειωθεί ότι ο όμιλος λιανικού εμπορίου έκανε μεγάλη στροφή στην πολιτική των πωλήσεών του, από τα πολυτελή αγαθά σε αυτά της ευρείας κατανάλωσης.

Aναλυτικά τα καθαρά κέρδη της εταιρίας υποχώρησαν στο α΄ εξάμηνο του 2003 στα 118 εκατ. ευρώ από 283 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα αποτελέσματα της εταιρίας ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για κερδοφορία 84-283 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η Pinault σε μια προσπάθεια να τονώσει την κερδοφορία της, σχεδιάζει περικοπές κόστους σε αρκετές από τις μονάδες της, όπως είναι και η Rexel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v