Fed: Συνεχίζεται η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ

Μετά τα τελευταία θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, ήρθαν και οι εκτιμήσεις της Fed μέσω της δημοσίευσης της Μπεζ Βίβλου, να πιστοποιήσουν ότι η αμερικανική οικονομία ”συνέχισε να αναπτύσσεται στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου”.

Fed: Συνεχίζεται η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ
Μετά τα τελευταία θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, ήρθαν και οι εκτιμήσεις της Fed μέσω της δημοσίευσης της Μπεζ Βίβλου, να πιστοποιήσουν ότι η αμερικανική οικονομία ”συνέχισε να αναπτύσσεται στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Ειδικότερα, στην Μπεζ Βίβλο αναφέρεται ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Οι αναφορές από τους 12 τραπεζίτες της Fed αποδεικνύουν ότι η ”οικονομία συνέχισε να βελτιώνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο”.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν τουλάχιστον ”μέτρια” ανάκαμψη στη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, ενώ επισημαίνεται ότι η αγορά κατοικιών παρέμεινε ”ισχυρή”.

Νωρίτερα εξάλλου ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες, οι οποίες κατέγραψαν αύξηση 0,2% τον Ιούλιο, μετά από άνοδο κατά 0,7% τον Ιούνιο. Τα μεγέθη του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω, καθώς η προηγούμενη μέτρηση είχε δείξει αύξηση 0,3%.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για την αύξηση των εν λόγω δαπανών κατά 0,3% αντίστοιχα. Ωστόσο παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του χρόνου.

Σε ετήσια βάση οι δαπάνες στις ΗΠΑ έχουν ενισχυθεί κατά 2,5%, ενώ για το α΄ επτάμηνο της χρονιάς η άνοδός τους αγγίζει το 1,8% αντίστοιχα.

Η αύξηση των δαπανών οφείλεται περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα παρά στον δημόσιο, όπου και παρατηρήθηκε κάμψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. John Snow, έχει εμφανιστεί ιδιαιτέρως αισιόδοξος για το ΑΕΠ της χώρας, κάνοντας λόγο για ρυθμούς αύξησης της τάξεως του 4% στο γ΄ τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v