Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η EADS μεταφέρει παραγωγή στην Τυνησία

Η EADS ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει παραγωγή σε χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Τυνησία, καθώς προσπαθεί να επιτύχει περικοπές δαπανών 1 δισ. δολ.,

Η EADS μεταφέρει παραγωγή στην Τυνησία
Η European Aeronautic, Defence & Space Co. ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει παραγωγή σε χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Τυνησία, καθώς προσπαθεί να επιτύχει περικοπές δαπανών 1 δισ. δολ., τα δύο τρίτα των οποίων αφορούν τον βραχίονα κατασκευής αεροσκαφών.

Το πρόγραμμα, που έχει στόχο να βοηθήσει την EADS να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που προκαλεί μεταξύ άλλων το αδύναμο δολάριο, έχει διάρκεια έως το 2012 και δεν περιλαμβάνει νέες περικοπές θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε στη Γαλλία ο ευρωπαϊκός κολοσσός της αεροναυπηγικής.

«Προγραμματίζουμε την παραγωγή βασικών εξαρτημάτων στην Τυνησία, ενώ η έρευνα και η παραγωγή πιο εξειδικευμένων τμημάτων θα παραμείνει στην Ευρώπη,» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου, επισημοποιώντας προηγούμενα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου Louis Gallois.

Η Airbus ήδη κατασκευάζει εγκαταστάσεις συναρμολόγησης στην Κίνα για αεροσκάφη Α320 και σκοπεύει «να αυξήσει την παρουσία της στην Ινδία,» είχε πει ο κ. Gallois.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v