Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lehman: "Επίσημο τέλος" με την KDB

Το οριστικό τέλος των διαπραγματεύσεών της με τη Lehman Brothers ανακοίνωσε η Korean Development Bank, καθώς πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι υπάρχει ακόμη "ελπίδα συμφωνίας".

Lehman: Επίσημο τέλος με την KDB
Το οριστικό τέλος των διαπραγματεύσεών της με τη Lehman Brothers ανακοίνωσε η Korean Development Bank, καθώς πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι υπάρχει ακόμη "ελπίδα συμφωνίας".

Προκειμένου, λοιπόν, να μην υπάρχουν παρανοήσεις, η KDB σε ηλεκτρονική ανακοίνωσή της τονίζει ότι "οι διαπραγματεύσεις τερματίστηκαν, λόγω διαφωνιών για τους όρους της συναλλαγής".

-- Χρονικό "ελπίδας" και διαψεύσεων

Πρώτο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δημοσιεύματα από ανώνυμες πηγές του κορεατικού πρακτορείου Yonhap, υποστήριξε ότι η KDB δεν αποσύρεται από τη διεκδίκηση της Lehman, ενώ επιθυμεί να αποκτήσει μερίδιο ελέγχου στον όμιλο, έναντι του ποσού των 6 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται κανονικά, ενώ η KDB επιθυμεί την αγορά μεριδίου μετοχών της Lehman υψηλότερου του 25%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων ότι η Lehman και η KDB διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε πτώση 45% τη μετοχή της αμερικανικής τράπεζας και να αναγκάσουν το πιστωτικό ίδρυμα να προχωρήσει στην ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών γ΄ τριμήνου σήμερα και όχι την επόμενη Τετάρτη 17/9.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της KDB, κ. Cho Hyun-eek, δήλωσε ότι ξαφνιάστηκε από την είδηση του κορεατικού πρακτορείου. Πάντως, δεν πραγματοποίησε περαιτέρω δηλώσεις ούτε διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση.

Επιπρόσθετα, σε νέο δημοσίευμά της η "Wall Street Journal" υποστηρίζει ότι η Lehman εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης των μονάδων real estate που διαθέτει στη Βρετανία στην BlackRock, χωρίς να αναφέρει ενδεχόμενο αντίτιμο γι' αυτήν την κίνηση.

Η "WSJ" προσθέτει στο δημοσίευμά της ότι κατά τη σημερινή ανακοίνωση των μεγεθών γ΄ τριμήνου η Lehman πιθανώς να ανακοινώσει τόσο την πώληση των παραπάνω μονάδων όσο και την αποεπένδυση και άλλων θυγατρικών real estate που διαθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v