H GE αγοραστής των assets της Vivendi στις ΗΠΑ

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, θυγατρική εταιρία της General Electric, επέλεξε τελικά η Vivendi Universal, προκειμένου να προχωρήσει σε αποκλειστικές συνομιλίες για την πώληση μονάδων του ενεργητικού της που διαθέτει στις ΗΠΑ.

H GE αγοραστής των assets της Vivendi στις ΗΠΑ
Την NBC της General Electric επέλεξε τελικά η Vivendi Universal ως αγοραστή των μονάδων του ενεργητικού της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Vivendi, η General Electric θα διαθέτει το 80% των εν λόγω δραστηριοτήτων, και η γαλλική εταιρία το εναπομένον μερίδιο.

Όπως προκύπτει από τη συμφωνία, η NBC θα αποκτήσει τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές δραστηριότητες της Vivendi, τα ψυχαγωγικά πάρκα και τα τηλεοπτικά δίκτυα USA και Sci Fi Channel.

Η προσφορά του τηλεοπτικού δικτύου NBC υπερέβη την αντίστοιχη μιας ομάδας επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην CEO της Seagram, Edgar Brofman.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες, η εν λόγω εξαγορά αναμένεται να διπλασιάσει τα έσοδα της NBC το 2003. Αναλυτές από την πλευρά τους σχολίασαν πως από τις δύο προσφορές, αυτή της NBC φαίνεται να ”ταιριάζει” καλύτερα στα σχέδια της Vivendi για μείωση του χρέους αλλά και την επικέντρωση της εταιρίας στις δραστηριότητές της στη Γαλλία.

Επιπλέον, η εν λόγω εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη στην οποία έχει προχωρήσει ο CEO της General Electric, Jeffrey Immelt, από τον Σεπτέμβριο του 2001 όταν και ανέλαβε, εφόσον το ποσό οριστεί στα 14 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή είχε εκτιμήσει η Vivendi την αξία του ενεργητικού της στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v