ΗΠΑ: Άνοδος έκπληξη για τον μεταποιητικό τομέα

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας ISM στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, παραμένοντας για δεύτερο συνεχή μήνα πάνω από το κρίσιμο όριο των 50 μονάδων για την ανάπτυξή του

ΗΠΑ: Άνοδος έκπληξη για τον μεταποιητικό τομέα
Στις 54,7 μονάδες εκτινάχθηκε τον Αύγουστο ο δείκτης Μεταποιητικής Δραστηριότητας στις ΗΠΑ από 51,8 τον Ιούλιο. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν την ενίσχυση του δείκτη στις 53,3 μονάδες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εντείνονται τα σενάρια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς ο συγκεκριμένος δείκτης κατόρθωσε να παραμείνει για δεύτερο συνεχή μήνα πάνω από το όριο των 50 μονάδων που καταδεικνύει την ανάπτυξη του τομέα της μεταποίησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα της Challenger, Gray & Christmas, οι αμερικανικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν 6% μικρότερο αριθμό απολύσεων τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ τον Αύγουστο ανήλθαν στις 79.925, έναντι των 85.117 του Ιουλίου. Από την έναρξη του έτους έχουν ανακοινωθεί περί τις 795.574 περικοπές θέσεων.

Ωστόσο, η εταιρία επισημαίνει ως αρνητικό το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις ναι μεν απολύουν λιγότερους εργαζόμενους, ωστόσο δεν προχωρούν και σε προσλήψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v