Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Παρέμβαση στο ρούβλι λόγω μαζικών εκροών

Η Τράπεζα της Ρωσίας παρενέβη έντονα στο ρούβλι, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ξένα κεφάλαια ύψους 21 δισ. δολαρίων έχουν αποσυρθεί από τη χώρα, καθώς η Μόσχα πληρώνει το τίμημα της σύγκρουσης με τη Γεωργία.

Ρωσία: Παρέμβαση στο ρούβλι λόγω μαζικών εκροών
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας παρενέβη έντονα στις αγορές για να στηρίξει το ρούβλι, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ξένα κεφάλαια ύψους 21 δισ. δολαρίων έχουν αποσυρθεί από την χώρα, καθώς η Μόσχα πληρώνει το τίμημα της σύγκρουσης με τη Γεωργία.

Το ρούβλι διολίσθησε έως τα 30,41, που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο 2007, όταν η κεντρική τράπεζα υιοθέτησε το καλάθι ευρώ/δολαρίου.

Η Κεντρική Τράπεζα παραδέχτηκε ότι έχουν παρατηρηθεί εκροές κεφαλαίων μετά τον πόλεμο με τη Γεωργία, αλλά διαβεβαίωσε ότι το μέγεθος είναι χαμηλότερα.

Ο αντιπρόεδρος της τράπεζας κ. Alexei Ulyukayev, δήλωσε ότι η τράπεζα αγόρασε το αντίστοιχο των 100 δισ. δολαρίων κατά το α΄ οκτάμηνο του έτους για να συγκρατήσει το ρούβλι.

Οι καθαρές αγορές νομίσματος τον Αύγουστο ήταν μηδενικές και οι καθαρές εκροές κεφαλαίων ανήλθαν στα 4,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον κ. Ulyukayev. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, η Ρωσία είχε λάβει καθαρές εισροές κεφαλαίων ύψους 25,4 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v