Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο «βλέπει» τα 100 δολάρια

Οι τιμές του πετρελαίου διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών στα 105 δολ. ανά βαρέλι και "βλέπουν" πλέον τα 100 δολ., αλλά κάθε πρόβλεψη για την πορεία των τιμών θεωρείται επισφαλής.

Το πετρέλαιο «βλέπει» τα 100 δολάρια
Οι τιμές του πετρελαίου διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών, στα 105 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι traders στρέφονται σε ενδείξεις ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης επεκτείνεται πέρα από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία και στις αναδυόμενες αγορές.

Η πτώση έκανε ορισμένους αναλυτές να υποδείξουν ότι οι τιμές θα επιστρέψουν στα 100 δολάρια ανά βαρέλι, επίπεδο που δεν έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.

Ωστόσο, άλλοι αναλυτές τονίζουν ότι η διολίσθηση των τιμών ενδεχομένως να είναι βραχύβια, καθώς το Ιράν, ένα από τα πλέον σημαντικά μέλη του OPEC, θέλει να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου του καρτέλ και θα προσπαθήσει να πείσει τα υπόλοιπα μέλη κατά την τακτική συνεδρίαση στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου δημιούργησε ευρύτερη πτώση στις αγορές εμπορευμάτων, όπως ο χαλκός, το καλαμπόκι και η σόγια, με τον δείκτη Reuters-Jefferies CRB να υποχωρεί σε χαμηλό 6,5 μηνών, με πτώση 18% από την αιχμή του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v