Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκλεισε το hedge fund Ospraie λόγω εμπορευμάτων

Το hedge fund Ospraie Management, ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στα εμπορεύματα, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του μεγαλύτερου fund κατόπιν ογκωδών ζημιών.

Έκλεισε το hedge fund Ospraie λόγω εμπορευμάτων
Το hedge fund Ospraie Management, ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στα εμπορεύματα, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του μεγαλύτερου fund κατόπιν μεγάλων ζημιών.

Το Ospraie Fund διολίσθησε 27% τον Αύγουστο, ενώ έχει χάσει 38,6% εντός του έτους, εξαιτίας τοποθετήσεων στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο και σε δομημένα προϊόντα, και το κεφάλαιο εκποιεί τα ενεργητικά τους κατά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, συμβάλλοντας ενδεχομένως στη διολίσθηση των τιμών εμπορευμάτων.

Το fund, του οποίου τα ενεργητικά ανήλθαν στο ζενίθ των 3,8 δισ. δολ. στα τέλη του περασμένου έτους, είναι το μεγαλύτερο που ελέγχει ο κ. Dwight Anderson, βετεράνος επενδυτής εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με επιστολή του κ. Anderson προς τους επενδυτές, το ταμείο υποχρεώθηκε να κλείσει επειδή με κάθε πτώση άνω του 30% άνοιγε η δυνατότητα για τους επενδυτές να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους κατά το δοκούν.

Η κατάρρευση του κεφαλαίου καταφέρνει ένα ακόμη πλήγμα στη Lehman Brothers, που είχε αγοράσει το 20% της Ospraie το 2005 προς άγνωστο ποσό, ενώ άγνωστη θέση στο fund ελέγχει και η Credit Suisse.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v