Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

A.Darling: Τα χειρότερα 60 ετών για τη Βρετανία

Ο υπ. Οικονομικών της Βρετανίας δήλωσε ότι το οικονομικό περιβάλλον είναι «το δυσκολότερο των τελευταίων 60 ετών,» προκαλώντας κάθετη διολίσθηση της στερλίνας και αντιδράσεις του πρωθυπουργού της χώρας.

A.Darling: Τα χειρότερα 60 ετών για τη Βρετανία
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας δήλωσε ότι το οικονομικό περιβάλλον είναι «το δυσκολότερο των τελευταίων 60 ετών,» προκαλώντας κάθετη πτώση στη στερλίνα και προκαλώντας την αντίδραση του πρωθυπουργού της χώρας.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι η χειρότερη των τελευταίων 60 ετών. Και θα είναι πιο έντονη και διαρκής απ’ όσο νομίζει ο κόσμος,» δήλωσε ο κ. Alistair Darling σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.

Η εικόνα που περιγράφει ο υπ. Οικονομικών είναι πολύ πιο απογοητευτική από εκείνη που έχουν στο παρελθόν σκιαγραφήσει άλλα μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός κ. Gordon Brown.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει σήμερα ότι η εν λόγω συνέντευξη έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού. Η στερλίνα εν τω μεταξύ διολίσθησε 1,3% στα 1,8045 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v