Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Commerzbank: Εξαγορά της Dresdner από την Allianz

H Commerzbank αναδείχθηκε σε νικητή της διεκδίκησης της Dresdner Bank από την Allianz, αποκτώντας την γερμανική τράπεζα προς 9,8 δισ. ευρώ.

Commerzbank: Εξαγορά της Dresdner από την Allianz
H Commerzbank αναδείχθηκε σε νικητή της διεκδίκησης της Dresdner Bank από την Allianz, αποκτώντας τη γερμανική τράπεζα προς 9,8 δισ. ευρώ (14,4 δισ. δολ.) στη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική εξαγορά στην Ευρώπης φέτος.

Ο γερμανικός οίκος θα εξαγοράσει την Dresdner σε δύο βήματα, αγοράζοντας καταρχήν το 60,2% με ρευστό και μετοχές και το υπόλοιπο έως τα τέλη του 2009, όπως ανακοίνωσαν Allianz και Commerzbank.

H Commerzbank ανακοίνωσε ότι θέτει στόχο περικοπές των δαπανών σχεδόν 2 δισ. ευρώ, με τη μείωση έως 9.000 θέσεων εργασίας και την εκποίηση της επενδυτικής Dresdner Kleinwort.

Το deal μεταβάλλει δραστικά το τοπίο στη γερμανική τραπεζική αγορά, με τη δημιουργία ενός επάξιου ανταγωνιστή της Deutsche Bank. Με την εξαγορά, η Commerzbank ξεπερνά την Deutsche Bank σε πελάτες και υποκαταστήματα. Οι πελάτες της Commerzbank στη γερμανική λιανική αγορά διπλασιάζονται στα 11 εκατομμύρια, έναντι 9,7 πελατών της Deutsche Bank.

Για την Allianz, η πώληση «ακυρώνει» την εξαγορά 23,5 δισ. ευρώ της Dresdner, που έγινε το 2001 και έχει λειτουργήσει ως «βαρίδι» στα κέρδη και την μετοχή του ασφαλιστικού ομίλου έκτοτε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v