Γερμανία: Νέα υποχώρηση για τις λιανικές πωλήσεις

Μειώνονται οι προσδοκίες για ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, ύστερα από την πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Γερμανία: Νέα υποχώρηση για τις λιανικές πωλήσεις
Πτώση σημείωσαν για δεύτερο συνεχή μήνα οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Ιούλιο, παρά τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και των προοπτικών ανάπτυξης της οικονομίας που επέφερε το κυβερνητικό πρόγραμμα φοροαπαλλαγών, ύψους 22 δισ. ευρώ το 2004.

Αναλυτικότερα οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,6% τον Ιούλιο έναντι ανόδου κατά 1,2% τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν κατά 2,2% χαμηλότερα. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση των πωλήσεων κατά 0,3%.

Η ανατίμηση του ευρώ, που συνέβαλε στη μείωση των εξαγωγών, οδήγησε σε ύφεση τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης στο α΄ εξάμηνο.

Τέλος, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”Die Welt”, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αναφέρει ότι οι άνεργοι στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 20.000 τον Αύγουστο (προκαταρκτικά στοιχεία), φέρνοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 4,33 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v