Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wachovia: Αγορά auction-rate securities $8,5 δισ.

Στην επαναγορά χρεογράφων auction-rate ύψους 8,5 δισ. δολαρίων συμφώνησε να προχωρήσει η Wachovia, ενώ εντείνονται οι πιέσεις σε Merrill Lynch και Goldman Sach για διακανονισμό από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης.

Wachovia: Αγορά auction-rate securities $8,5 δισ.
Στην επαναγορά χρεογράφων auction-rate ύψους 8,5 δισ. δολαρίων συμφώνησε να προχωρήσει η Wachovia, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης και άλλες Αρχές σχετικά με την κατάρρευση της τραπεζικής αγοράς.

Παράλληλα, η τράπεζα θα καταβάλει πρόστιμα ύψους 50 εκατ. δολαρίων, τα οποία θα διανεμηθούν σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Wachovia είναι η πέμπτη τράπεζα που συμφωνεί να επαναγοράσει τα προβληματικά αυτά επενδυτικά προϊόντα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακολουθώντας την κίνηση των Citigroup, UBS, JP Morgan Chase και Morgan Stanley.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κ. Andrew Cuomo, αυξάνει τις πιέσεις του κατά της Merrill Lynch και της Goldman Sachs για διακανονισμό σε σχέση με την υπόθεση παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού.

Η Merrill Lynch βρίσκεται αντιμέτωπη με άμεση μήνυση από τη Νέα Υόρκη, καθώς η απόφαση της τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα να επαναγοράσει χρέος ύψους 10 δισ. δολαρίων "δεν είναι ικανοποιητική", δήλωσε ο κ. Cuomo, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι συνεχίζεται η έρευνα και στην Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v