Κέρδη 23% στο βουλγαρικό ΧΑ τον Αύγουστο

Κέρδη της τάξεως του 23% κατέγραψε ο δείκτης SOFIX στο χρηματιστήριο της Σόφιας στις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, ωθούμενος από το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά την πώληση μέσω του χρηματιστηρίου μεριδίων που κατείχε το βουλγαρικό κράτος σε σημαντικές εταιρίες.

Κέρδη 23% στο βουλγαρικό ΧΑ τον Αύγουστο
Κέρδη της τάξεως του 23% κατέγραψε ο δείκτης SOFIX του Χρηματιστηρίου της Σόφιας στις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, ωθούμενος από το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά την πώληση μέσω του χρηματιστηρίου μεριδίων που κατείχε το βουλγαρικό κράτος σε σημαντικές εταιρίες.

Όπως αναφέρει σε report της η Eurocapital* (21/8), η βουλγαρική κυβέρνηση διέθεσε με επιτυχία τα μειοψηφικά μερίδιά της στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας DZI και στην πετρελαϊκή εταιρία του Πλέβεν.

Την Τετάρτη ο δείκτης SOFIX κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,33%, παίρνοντας μια ανάσα από την έντονα ανοδική τροχιά των τελευταίων εβδομάδων.

Εξάλλου, ως θετικό για την οικονομική προοπτική της χώρας εκλαμβάνεται η απόσυρση της παραίτησης του Βούλγαρου Υπουργού Οικονομικών Milen Velchev, μετά από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Συμεών και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη της κυβέρνησης.

Θετικά είναι και τα στοιχεία για τον τουρισμό της χώρας, με τις αφίξεις ξένων τουριστών να καταγράφονται αυξημένες για το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους κατά 13,53%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία προήλθαν από τη Γερμανία, με τις Ελλάδα, FYROM, Αγγλία και Ρωσία να ακολουθούν.

* Η Eurocapital είναι εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών ,ελληνικών συμφερόντων, με έδρα τη Σόφια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v