Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ελεύθερο το short selling σε 19 τράπεζες

Ελεύθερο από σήμερα το short selling σε 19 μετοχές του τραπεζικού κλάδου στις ΗΠΑ, καθώς έληξε το έκτακτο μέτρο της SEC που είχε επιβληθεί τον προηγούμενο μήνα με στόχο τον περιορισμό του λεγόμενου "naked short selling".

ΗΠΑ: Ελεύθερο το short selling σε 19 τράπεζες
Ελεύθερο από σήμερα Τετάρτη, 13 Αυγούστου, το short selling σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου στις ΗΠΑ, καθώς έληξε το έκτακτο μέτρο της Securities and Exchange Commission που είχε επιβληθεί τον προηγούμενο μήνα με στόχο τον περιορισμό του λεγόμενου "naked short selling".

Ο περιορισμός ίσχυε για 17 τράπεζες και για τις δυο εταιρίες ενυπόθηκων δανείων Fannie Mae και Freddie Mac, ενώ είχε θεσπιστεί στο πλαίσιο προσπάθειας των αμερικανικών αρχών να αποφευχθούν οι κινήσεις πανικού με στόχο τις τράπεζες, σε μια περίοδο όπου οι επενδυτές κατηγορούσαν τους short sellers, τους traders που αποκομίζουν κέρδη από την πτώση μιας μετοχής.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με το παραδοσιακό short selling, όπου ο επενδυτής δανείζεται μετοχές με στόχο να τις πουλήσει και να τις επαναγοράσει σε χαμηλότερα επίπεδα, αποκομίζοντας τη διαφορά, στην πρακτική του "naked short selling" σορτάρεται η μετοχή χωρίς ο επενδυτής να την έχει δανειστεί.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η απαγόρευση του "short selling" στις εν λόγω 19 μετοχές είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του όγκου συναλλαγών από short selling κατά 70% στην πρώτη ημέρα ισχύος του μέτρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v