Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Νότια Οσετία

Ρωσικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Νότια Οσετία, την αποσχισθείσα περιφέρεια της Γεωργίας, απαντώντας στην μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση της δεύτερης με στρατό, άρματα και πολεμικά αεροσκάφη.

Ρωσικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Νότια Οσετία
Ρωσικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Νότια Οσετία, την αποσχισθείσα περιφέρεια της Γεωργίας, απαντώντας στην μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση της δεύτερης με στρατό, άρματα και πολεμικά αεροσκάφη.

Τα ρωσικά άρματα μάχης έχουν εισβάλλει στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, Τσκινβάλι, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο πληροφορίες από τον πρόεδρο της χώρας, Μικαλ Σαακασβίλι.   

Σύμφωνα πάντα με τον BBC, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 15 πολίτες και 15 στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν απευθύνει έκκληση για παύση των εχθροπραξιών.    

«Ο θάνατος Ρώσων πολιτών δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητος. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει», τόνιζε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Ντιμίτρι Μετβέντεφ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημέρωσε σχετικά τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Τζορτζ Μπους, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι: "η Γεωργία θα λάβει την απάντησή της".

Νωρίτερα, στρατιωτικές δυνάμεις της Γεωργίας εισέβαλαν στη Νότια Οσετία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφαξ, ενώ μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις στην ευρύτερη περιοχή.   

Από την πλευρά της, η Γεωργία επισημαίνει ότι δύο ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της, βομβαρδίζοντας θέσεις εντός του εδάφους της.

H Γεωργία θα συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην περιοχή της Νότιας Οσετίας μέχρι να επιτευχθεί «διαρκής ειρήνη», δήλωσε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός κ. Λάντο Γκουργκενίντζε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v