Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδριάζουν ΕΚΤ & ΒοΕ-Τι αναμένεται στα επιτόκια

Μετά την Fed, οι ΕΚΤ και ΒοΕ πραγματοποιούν τις τακτικές συνεδριάσεις καθορισμού πιστωτικής πολιτικής και αναμένεται να κρατήσουν σταθερά τα επιτόκια του ευρώ και της στερλίνας.

Συνεδριάζουν ΕΚΤ & ΒοΕ-Τι αναμένεται στα επιτόκια
Οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και της Βρετανίας πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη τις τακτικές συνεδριάσεις καθορισμού πιστωτικής πολιτικής και η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει σταθερό στο 4,25% το επιτόκιο του ευρώ και η Τράπεζα της Αγγλίας αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της στερλίνας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η αμερικανική Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητο στο 2% το επιτόκιο του δολαρίου, καθώς παραμένει και εκείνη εγκλωβισμένη ανάμεσα στην αποδυνάμωση της ανάπτυξης και στον υψηλό πληθωρισμό.

Η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου προσφέρει μια «ανάσα» στους κεντρικούς τραπεζίτες, αλλά πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο διοικητής της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet θα επαναλάβει σήμερα, με την ανακοίνωση της απόφασης για τα επιτόκια, την τήρηση «σκληρής γραμμής» για την πάταξη των πληθωριστικών πιέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v