Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mark Mobius σε Fed: Μειώστε τα επιτόκια στο 1%

Η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια στο 1% για να ενισχύσει την οικονομία, καθώς η σταδιακή υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών μειώνει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Mark Mobius σε Fed: Μειώστε τα επιτόκια στο 1%
Η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια στο 1% για να ενισχύσει την οικονομία, καθώς η σταδιακή υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών μειώνει τις πληθωριστικές πιέσεις, όπως δήλωσε ο διάσημος επενδυτής στην τηλεόραση του Bloomberg.

"Με τις πετρελαϊκές τιμές να υποχωρούν, υπάρχει ευκαιρία για τη Fed να τονώσει την οκονομία, μειώνοντας και πάλι τα επιτόκια" τόνισε ο κ. Mobius.

"Υπάρχει η ανάγκη τόνωσης της οικονομίας. Πιθανότατα ένα επιτόκιο στο 1% θα ήταν ό,τι πρέπει", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Templeton Asset Management.

Ο κ. Μobius σημείωσε επίσης ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών σε Τουρκία και Νότιο Αφρική είναι "ιδιαίτερα ελκυστικές". "Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι οι μετοχές σε αυτές τις αγορές είναι ιδιαίτερα φθηνές", τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι "ιδιαίτερα αισιόδοξος και για τις τράπεζες της Βραζιλίας"  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v