Σε ύφεση η γερμανική οικονομία στο β’ τρίμηνο

Η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη στη ζώνη του ευρώ, κατέγραψε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο β’ τρίμηνο, καθώς η άνοδος του ευρώ έπληξε τις εξαγωγές των γερμανικών εταιριών. Στάσιμη η οικονομία της ευρωζώνης για την ίδια περίοδο λένε οι οικονομολόγοι.

Σε ύφεση η γερμανική οικονομία στο β’ τρίμηνο
Η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη στη ζώνη του ευρώ, κατέγραψε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο β’ τρίμηνο, καθώς η άνοδος του ευρώ έπληξε τις εξαγωγές των γερμανικών εταιριών.

Αναλυτικότερα, το ΑΕΠ της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% στο β’ τρίμηνο, μετά και τη συρρίκνωση της τάξεως του 0,2% στους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Bloomberg, οι οικονομολόγοι συγκλίνουν στο ότι η οικονομία των 8 τρισ. δολαρίων της ευρωζώνης δεν κατάφερε να αναπτυχθεί.

Οι 18 οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν, αναφέρει το πρακτορείο, είπαν ότι η οικονομία στη ζώνη του ευρώ παρέμεινε στάσιμη στο β’ τρίμηνο, μετά από ασθενική ανάπτυξη της τάξεως του 0,1% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Ωστόσο, οι ίδιοι εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τα χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων, οι σχεδιαζόμενες φοροαπαλλαγές και η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα αναζωογονήσουν τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών κατά το β’ εξάμηνο.

Επισημαίνεται ότι η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο β’ τρίμηνο εντός της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v