Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tesco:Εξαγορά ποσοστού της RBS σε κοινή θυγατρική

Η Tesco, η μεγαλύτερη εταιρία λιανεμπορίου της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πλήρη εξαγορά της μονάδας καταναλωτικής πίστης που έχει δημιουργήσει από κοινού με την Royal Bank of Scotland, έναντι 950 εκατ. στερλίνων.

Tesco:Εξαγορά ποσοστού της RBS σε κοινή θυγατρική
Η Tesco, η μεγαλύτερη εταιρία λιανεμπορίου της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πλήρη εξαγορά της μονάδας καταναλωτικής πίστης που έχει δημιουργήσει από κοινού με την Royal Bank of Scotland, έναντι τιμήματος 950 εκατ. στερλίνων ή 1,89 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, στόχος της Tesco είναι να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της μονάδας που δραστηριοποιείται στην παροχή πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών δανείων και ασφαλειών, και στη συνέχεια να διευρύνει τις υπηρεσίες που αυτή παρέχει προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την πίεση των εισοδημάτων των Βρετανών καταναλωτών λόγω του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης.

Από την μεριά της η Royal Bank of Scotland προχωρά στην πώληση της εν λόγω μονάδας στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βελτιώσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v