Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυσοίωνες προβλέψεις Apple και Texas Instruments

Πτώση έως 11% σημείωσε η μετοχή της Apple στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας δυσοίωνων προβλέψεων. Απογοητευτικές και οι εκτιμήσεις της Texas Instruments.

Δυσοίωνες προβλέψεις Apple και Texas Instruments
Πτώση έως 11% σημείωσε η μετοχή της Apple στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, καθώς η πρόβλεψή της για τις πωλήσεις στη φθινοπωρινή περίοδο δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές, ενώ συνεχίζουν να επιβαρύνουν τη μετοχή ανησυχίες όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του διευθύνοντος συμβούλου κ. Steve Jobs.

Τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου θα διαμορφωθούν στο 1 δολ. ανά μετοχή και οι πωλήσεις θα αυξηθούν στα 7,8 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε χθες η Apple, ενώ οι αναλυτές περίμεναν εκτίμηση για 1,24 δολ. ανά μετοχή για τα κέρδη και 8,3 δισ. δολ. σε πωλήσεις.

Απογοητευτικές αποδείχτηκαν οι εκτιμήσεις και της Texas Instruments, με αποτέλεσμα να ασκούνται έντονες πιέσεις στους τεχνολογικούς κλάδους στα διεθνή χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τρίτης.

Η Texas Instruments ανακοίνωσε κέρδη 588 εκατ. δολ. στο β΄ τρίμηνο έναντι 614 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα και μείωση εσόδων 2% στα 3,35 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές και επιπλέον η εταιρία έκανε υποτονική πρόβλεψη για τις προοπτικές του γ΄ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v