Statoil: Πτώση στο τρίμηνο, αισιοδοξεί για το έτος

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η Statoil, η μεγαλύτερη νορβηγική εταιρία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την παραγωγή στη διάρκεια του έτους, παρά την υποχώρηση των προ φόρων κερδών της για το δεύτερο τρίμηνο.

Statoil: Πτώση στο τρίμηνο, αισιοδοξεί για το έτος
Προς τα πάνω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή του έτους η Statoil, η μεγαλύτερη νορβηγική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρά την υποχώρηση των προ φόρων κερδών στο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η Statoil ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν κατά 71% στα 4,71 δισ. νορβηγικές κορόνες (650 εκατ. δολάρια), ενώ και οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 13% στα 54,77 δισ. νορβηγικές κορόνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Statoil, Olav Fjell, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα, σχολιάζοντας πως η παραγωγή ήταν χαμηλότερη το 2002 εξαιτίας της υποχώρησης, η οποία αναμενόταν.

Στην ανακοίνωσή της η νορβηγική πετρελαϊκή αναφέρει ότι οι προβλέψεις για το μέσο όρο παραγωγής του 2003 αναθεωρήθηκαν ανοδικά, στα 1,070 εκατ. βαρέλια, λόγω της αύξησης που αναμένεται στις πωλήσεις φυσικού αερίου, από τα 1,06 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v