Metro: Αύξηση κερδοφορίας - πωλήσεων στο τρίμηνο

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα λειτουργικά κέρδη της Metro AG στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρία προέβη και σε αισιόδοξες προβλέψεις για το σύνολο του έτους.

Metro: Αύξηση κερδοφορίας - πωλήσεων στο τρίμηνο
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα λειτουργικά κέρδη της Metro AG στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) του γερμανικού κολοσσού στον τομέα του λιανικού εμπορίου διαμορφώθηκαν στα 211,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 16,4% σε σχέση με πέρυσι και ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 200 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στις πωλήσεις, σε όρους προσαρμοσμένους για συναλλαγματικές διαφορές, σημειώθηκε άνοδος 6,3%, στα 12,81 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της ισχυρής ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Metro, ο όμιλος έχει εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εκτός των συνόρων δραστηριοτήτων του, καθώς θέλει να περιορίσει την έκθεσή του στη στάσιμη εγχώρια αγορά της Γερμανίας.

Τέλος, όσον αφορά στις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης 2003, η εταιρία προσδοκά πωλήσεις αυξημένες κατά τουλάχιστον 5,5% έναντι 5% που ήταν οι πρώτες εκτιμήσεις, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσουν το +10%, στο ανώτατο εύρος των προηγούμενων εκτιμήσεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v