Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Paulson: Στηρίζει τις Fannie Mae και Freddie Mac

Διαβεβαιώσεις για επαρκή κεφαλαιοποίηση των Freddie Mac και Fannie Mae έδωσε ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους αμερικανούς επενδυτές μετά από δημοσιεύματα για πιθανή κατάρρευση.

Paulson: Στηρίζει τις Fannie Mae και Freddie Mac
Διαβεβαιώσεις για επαρκή κεφαλαιοποίηση των Freddie Mac και Fannie Mae έδωσε ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους αμερικανούς επενδυτές μετά από δημοσιεύματα για πιθανή κατάρρευση.

"Οι ρυθμιστικές αρχές ξεκαθαρίζουν ότι έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση" τόνισε ο κ. Paulson, προσθέτοντας ότι οι δυο εταιρίες δραστηριοοιούνται εν μέσω δύσκολης συγκυρίας.

"Διατελούν σημαντικό ρόλο στις αγορές κατοικίας και πρέπει να συνεχίσουν να παίζουν αυτό το ρόλο και στο μέλλον", τόνισε ο υπουργός για τις δυο κρατικά επιχορηγούμενες εταιρίες.

Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Wall Street Journal περί κυβερνητικών συζητήσεωνγια ενδεχόμενη κατάρρευση.

Η μετοχή της Fannie Mae υποχωρεί κατά 16,6% στα 12,7 δολάρια ενώ ο τίτλος της Freddie Mac χάνει το 27,7% της αξίας του, στα 7,42 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v