Αισιόδοξη παραμένει για το 2003 η Unilever

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της Unilever, της μεγαλύτερης εταιρίας καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, καθώς η εταιρία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της κερδοφορίας κατά 10% αυτό το έτος.

Αισιόδοξη παραμένει για το 2003 η Unilever
Αύξηση τουλάχιστον κατά 10% περιμένει για τα κέρδη του έτους η Unilever, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, επαναδιατυπώνοντας τους στόχους της για το έτος.

Ειδικότερα, η αγγλοολλανδική εταιρία εκτιμά ότι τα κέρδη της αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 10% αυτό το έτος, καθώς τα μέτρα περικοπής του κόστους κατόρθωσαν να εξισορροπήσουν την επιβράδυνση στην ανάπτυξη των πωλήσεων.

Οι πωλήσεις των κορυφαίων προϊόντων της Unilever επιβράδυναν τον ρυθμό αύξησής τους στο πρώτο εξάμηνο, κυρίως εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης των προϊόντων διαίτης Slim-Fast.

Νωρίτερα, η Unilever ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 564 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 18%, έναντι του ποσού των 688 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 603 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v