Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marc Faber:Οι "ταύροι" της Κίνας θα... σκοντάψουν

Όσοι ποντάρουν σε ανάκαμψη των χρηματιστηρίων της Κίνας θα υποστούν περαιτέρω ζημίες, υποστηρίζει ο κ. Marc Faber, ο άνθρωπος που είχε προβλέψει τη "Μαύρη Δευτέρα" και την τωρινή διολίσθηση της Wall σε bear market.

Marc Faber:Οι ταύροι της Κίνας θα... σκοντάψουν
Οι επενδυτές που στοιχηματίζουν σε ανάκαμψη των χρηματιστηρίων της Κίνας θα υποστούν περαιτέρω ζημίες, υποστηρίζει ο κ. Marc Faber, ο σύμβουλος επενδύσεων που προειδοποίησε τους επενδυτές να φύγουν όπως-όπως από το αμερικανικό χρηματιστήριο πριν από τη "Μαύρη Δευτέρα" του 1987 και που ορθώς προέβλεψε πέρυσι τον Αύγουστο ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα εισέλθει σε bear market.

Η τωρινή πρόβλεψη του κ. Faber έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πλειονότητα των εγχώριων αναλυτών, που είναι αισιόδοξοι όσο ποτέ, παρά τη διολίσθηση του δείκτη CSI 300 κατά 51% από το υψηλό του Οκτωβρίου.

Οι συστάσεις "αγοράς" εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τα δύο τρίτα του συνόλου των συστάσεων για τις κινεζικές μετοχές, ένα μερίδιο πρακτικώς αμετάβλητο από εκείνο που υπήρχε στο ζενίθ της αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

"Εγώ δεν θα αγόραζα", δήλωσε ο κ. Faber στο πρακτορείο. "Όταν σκάει μια φούσκα, τον πάτο πιάνεις μόνο όταν ο κόσμος εγκαταλείψει τελείως και δώσει υποσχέσεις πως δεν θα αγοράσει μετοχές ποτέ ξανά στη ζωή του. Σήμερα ο κόσμος στενοχωριέται μήπως και χάσει το επόμενο ράλι".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v