Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριμερή συμμαχία προωθούν American, Iberia, BA

Η American Airlines, η ΒΑ και η Iberia θα ζητήσουν ασυλία για να δημιουργήσουν κοινοπραξία, η οποία θα αποδειχθεί ισχυρότατη στην αεροπορική βιομηχανία υπερατλαντικών πτήσεων.

Τριμερή συμμαχία προωθούν American, Iberia, BA
Η American Airlines, η British Airways και η Iberia θα αιτηθούν ασυλίας από τις ρυθμίσεις περί ανταγωνισμού, για να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία η οποία θα αποδειχθεί από τους ισχυρότερους παράγοντες στην αεροπορική βιομηχανία υπερατλαντικών πτήσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των τριών αερομεταφορέων, οι επιχειρήσεις εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας κατανομής κερδών και εσόδων.

Η αναρρίχηση των τιμών των καυσίμων σε επίπεδα ρεκόρ, η αποδυνάμωση των οικονομιών και οι επιπτώσεις της συμφωνίας «ανοιχτών αιθέρων» που υιοθετήθηκε από ΗΠΑ και Ε.Ε., έχουν υποχρεώσει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στις δύο όχθες του Ατλαντικού να επιδιώξουν νέες συνεργασίες και συμμαχίες.

Η τρέχουσα διμερής συμφωνία μεταξύ American και BA δεν περιλαμβάνει τα υπερατλαντικά ταξίδια, όπου οι πιθανές απολαβές θα είναι οι μεγαλύτερες.

Εάν προσθέσουν την ισπανική Iberia στην κοινοπραξία, οι American και BA θα αποκτήσουν μια κρίσμη σύνδεση μεταξύ ηπειρωτικής Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v