Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CS: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τουρκική αγορά

Μπορεί οι αποτιμήσεις να είναι εξαιρετικά ελκυστικές και οι τράπεζες σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι σε προηγούμενες κρίσεις, όμως δεν είναι ακόμα ώρα για αύξηση της έκθεσης στην τουρκική αγορά, λέει η Credit Suisse.

CS: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τουρκική αγορά
Πόσο χειρότερα ακόμα μπορούν να πάνε τα πράγματα στην Τουρκία; Όχι πολύ, σύμφωνα με την Credit Suisse (3/7), η οποία τονίζει πάντως ότι αν και ιστορικά απέδωσε καρπούς μια πιο θαρραλέα στάση έναντι της Τουρκίας, δεν είναι ακόμα κατάλληλη στιγμή για αύξηση της έκθεσης στη γειτονική χώρα, λόγω των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, το μοναδικό παρήγορο στην τουρκική αγορά είναι ότι οι αποτιμήσεις είναι εξαιρετικά ελκυστικές και ότι ο τραπεζικός κλάδος της χώρας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι κατά τη διάρκεια προηγούμενων κρίσεων.

Όπως αναφέρεται, οι τουρκικές τράπεζες διαπραγματεύονται με πολλαπλασιαστή κερδών μόλις 4,8 - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2003. Παράλληλα, το risk premium σε σχέση με τα αμερικανικά ομόλογα διαμορφώνεται στο 8,1%, κοντά στα πιο ελκυστικά επίπεδα που έχουν καταγραφεί την τελευταία δεκαετία.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, από τις αρχές του έτους ο δείκτης MSCI Τουρκίας έχει υποχωρήσει κατά 45% σε όρους δολαρίου, έναντι πτώσης 9% για τον περιφερειακό δείκτη Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ).

Τα top picks της Credit Suisse στην τουρκική αγορά είναι η ΒΙΜ και η Turkcell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v