Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φήμες για εξαγορά Lehman Brothers από Barclays

Με κάθετη πτώση 11% αντέδρασε η μετοχή της Lehman Brothers όταν φημολογήθηκε ότι η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ θα πουληθεί με έκπτωση στη βρετανική Barclays.

Φήμες για εξαγορά Lehman Brothers από Barclays
Με κάθετη πτώση 11% αντέδρασε η μετοχή της Lehman Brothers αργά στη συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street, όταν φημολογήθηκε ότι η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ θα πουληθεί με έκπτωση στη βρετανική Barclays.

Η αγγλική τράπεζα φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τη Lehman σε τιμή χαμηλότερη από την τρέχουσα αξία της, σύμφωνα με εκτιμήσεις traders της αμερικανικής αγοράς. Εκπρόσωπος της Lehman αρνήθηκε να σχολιάσει τη φήμη.

Η Lehman Brothers ανακοίνωσε στις αρχές του περασμένου μήνα ζημίες σχεδόν 3 δισ. δολ. που την υποχρέωσαν να συγκεντρώσει 6 δισ. δολ. σε νέα κεφάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι η παραλίγο κατάρρευση της Bear Stearns τον Μάρτιο υποχρέωσε τη Federal Reserve να διευθετήσει πώλησή της στην JP Morgan Chase με μεγάλη έκπτωση και οι παρατηρητές φοβούνται ότι και άλλοι οίκοι θα έχουν την ίδια μοίρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v