Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Έρευνα στις ΗΠΑ για "βοήθεια" σε φοροδιαφυγή

Έρευνα για κατηγορίες που βαρύνουν τη UBS και αφορούν στην παροχή βοήθειας σε πλούσιους πελάτες για να φοροδιαφύγουν ξεκίνησαν οι αμερικανικές αρχές.

UBS: Έρευνα στις ΗΠΑ για βοήθεια σε φοροδιαφυγή
Έρευνα για κατηγορίες που βαρύνουν τη UBS και αφορούν στην παροχή βοήθειας σε πλούσιους πελάτες ώστε να φοροδιαφύγουν ξεκίνησαν οι αμερικανικές αρχές.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή πρακτορεία, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε αίτημα της Internal Revenue Service (IRS) προκειμένου να αποκτήσει τη δυνατότητα έρευνας στα αρχεία της ελβετικής UBS στις ΗΠΑ.

Πρώην στέλεχος της UBS παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα ότι είχε βοηθήσει πλούσιους Αμερικανούς πελάτες της τράπεζας να αποκρύψουν κέρδη τους από την εφορία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η UBS σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την όλη υπόθεση και ως εκ τούτου συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Αρχές".

Βάσει δε στοιχείων που παρείχε στις αμερικανικές αρχές ο πρώην τραπεζίτης -στη μονάδα επενδύσεων- της UBS, κ. Bradley Birkenfeld, είχε βοηθήσει πλούσιους πελάτες να κρύψουν περίπου 7 εκατ. δολάρια από τις αμερικανικές φορολογικές αρχές, ενώ ανέφερε ότι περισσότερα από 20 δισ. δολάρια "βρίσκονταν σε κρυφούς λογαριασμούς της UBS".

Επιπλέον, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, πιθανώς στην όλη υπόθεση να εμπλέκονται περισσότεροι από 20.000 Αμερικανοί πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v