Pechiney: Μείωση 51% στα λειτουργικά κέρδη

Μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας της κατά 51% κατέγραψε στο β’ τρίμηνο η Pechiney, ο γαλλικός όμιλος αλουμινίου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε ένα road show με σκοπό να πείσει τους επενδυτές να απορρίψουν την πρόταση επιθετικής εξαγοράς της από την καναδέζικη ανταγωνίστριά της Alcan.

Pechiney: Μείωση 51% στα λειτουργικά κέρδη
Μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας της κατά 51% κατέγραψε στο β’ τρίμηνο η Pechiney, ο γαλλικός όμιλος αλουμινίου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε ένα road show με σκοπό να πείσει τους επενδυτές να απορρίψουν την πρόταση επιθετικής εξαγοράς της από την καναδέζικη ανταγωνίστριά της Alcan, ύψους 3,4 δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο γαλλικός όμιλος επίσπευσε κατά μία εβδομάδα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του για το τρίμηνο, ούτως ώστε να ξεκινήσει γρηγορότερα τον... αγώνα δρόμου για να πείσει τους μετόχους του να μη δεχθούν τα 41,48 δολάρια που τους προσφέρει η Alcan για κάθε μετοχή.

Τα αποτελέσματα της Pechiney ήταν εν γένει ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών, παρά την αρνητική επίδραση από την ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με τα λειτουργικά κέρδη να κατέρχονται στα 67 εκατ. ευρώ, από τα 137 εκατ. ευρώ στο β’ περσινό τρίμηνο, και τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 22,7%, στα 2,63 δισ. ευρώ.

Προ εκτάκτων χρεώσεων, τα καθαρά κέρδη του ομίλου καταγράφηκαν στα 23 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 74 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εποφθαλμιούσα την Pechiney Alcan ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο ζημίες 89 εκατ. δολαρίων, έναντι κερδών 71 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v