Ευρωβαρόμετρο: Θετική η άποψη των ελλήνων για Ε.Ε.

Οι πιο ικανοποιημένοι από την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι Έλληνες, μετά τους Ιρλανδούς, καθώς σύμφωνα με την έρευνα του Eυρωβαρόμετρου το 61% εκφράζει θετική άποψη

Ευρωβαρόμετρο: Θετική η άποψη των ελλήνων για Ε.Ε.
Θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το 61% του ελληνικού πληθυσμού, ενώ το 74% του ελληνικού πληθυσμού εκφράζει την άποψη ότι η χώρα μας έχει επωφεληθεί από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Όπως και σε προηγούμενη σχετική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί εμφανίζονται ως οι πιο ικανοποιημένοι από την ένταξή τους.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο της έρευνας αφορά την επικείμενη διεύρυνση της Ε.Ε., όπου θετική άποψη εκφράζουν 7 στους 10 Έλληνες, όμως εκφράζουν επιφυλακτικότητα σχετικά με τον τρόπο που γίνεται αυτή, καθώς το 41% πιστεύει ότι η διεύρυνση θα έπρεπε αφορά μόνο ορισμένες χώρες.

Επίσης όσον αφορά τη διεύρυνση, 8 στους 10 Έλληνες πιστεύει ότι η διεύρυνση εγγυάται ειρήνη και ασφάλεια, όμως ένας στους 2 πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v