Πτώση 28% στα κέρδη της Nokia

Κατά 28% υποχώρησαν τα κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, της φινλανδικής Nokia, στο δεύτερο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας του κόστους που ανέλαβε η εταιρία για τη μείωση του προσωπικού της.

Πτώση 28% στα κέρδη της Nokia
Πτώση της τάξης του 28% κατέγραψαν τα κέρδη της Nokia στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω του κόστους που ανέλαβε η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, για την περικοπή των εργατικών θέσεων.

Ειδικότερα, τα κέρδη της Nokia υποχώρησαν στα 624 εκατ. ευρώ ή 13 σεντς ανά μετοχή, από το ποσό των 862 εκατ. ευρώ ή 18 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 1%, στα 7,02 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η φινλανδική εταιρία προέβλεψε ότι οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στο τρίτο τρίμηνο θα παραμείνουν στάσιμες ή θα καταγράψουν οριακή μόνο άνοδο.

Ειδικότερα, για το τρίτο τρίμηνο η Nokia εκτιμά ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν περί τα 14-16 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Σημειώνεται πως τόσο η Nokia όσο και οι ανταγωνιστικές της έχουν δεχθεί πιέσεις από την άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Για το σύνολο του κλάδου, η εταιρία υποστήριξε ότι οι συνθήκες στους ερχόμενους μήνες δεν θα είναι ευνοϊκές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v