ΕΚΤ: Από β΄ εξάμηνο επιτάχυνση της ανάπτυξης

Κατάλληλα χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδά τους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στη μηνιαία έκθεσή της Ιουλίου, ενώ κάλεσε τις χώρες-μέλη να συμμορφωθούν με τις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας. Επιτάχυνση της ανάπτυξης προβλέπεται από το β΄ εξάμηνο του 2003.

ΕΚΤ: Από β΄ εξάμηνο επιτάχυνση της ανάπτυξης
Κατάλληλα είναι τα επιτόκια στο τωρινό τους επίπεδο, σύμφωνα με τη μηναία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον Ιούλιο, στην οποία καλεί τις χώρες της Ε.Ε. να συμμορφωθούν με τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η ΕΚΤ στην έκθεσή της επανέλαβε τη γνωστή, το τελευταίο διάστημα, θέση της σχετικά με το επίπεδο των επιτοκιών του ευρώ και τις ενέργειές της για την ενίσχυση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Παράλληλα, η Τράπεζα σχολίασε ότι σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ από το 2004 οι ρυθμοί ανάπτυξης θα επιταχυνθούν.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, η ΕΚΤ εκτιμά ότι θα παραμείνει πέριξ του 2% για το υπόλοιπο του έτους, ενώ αναμένεται να μειωθεί κάτω από τις δύο ποσοστιαίες μονάδες στις αρχές του 2004.

Ωστόσο, η ΕΚΤ επισημαίνει για άλλη μια φορά προς τις χώρες της Ε.Ε. ότι πρέπει να συμμορφωθούν με τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας, στοιχείο που εκτιμά ότι θα ενισχύσει και την εμπιστοσύνη, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ίδια έχει κάνει ό,τι ήταν αναγκαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ανάκαμψη της οικονομίας, τονίζοντας μάλιστα ότι άλλοι θεσμοί πρέπει πλέον να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v