Δεν αυξάνει το τίμημα για Pechiney η Alcan

Η Alcan δεν προτίθεται να προβεί σε αύξηση της προσφοράς της για την εξαγορά της Pechiney, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας. Νωρίτερα, το Δ.Σ της Pechiney είχε απορρίψει ομόφωνα την πρόταση της Alcan, χαρακτηρίζοντάς την ως ”προφανώς ανεπαρκή”.

Δεν αυξάνει το τίμημα για Pechiney η Alcan
Η Alcan δεν προτίθεται να προβεί σε αύξηση της προσφοράς της ϋψους 3,4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Pechiney, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας.

Νωρίτερα, το Δ.Σ της Pechiney είχε απορρίψει ομόφωνα την πρόταση της Alcan, χαρακτηρίζοντάς την ως ”προφανώς ανεπαρκή”.

Αναλυτικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Alcan Travis Engen δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ”η τιμή μας είναι δίκαιη και δεν προτιθέμεθα να την αυξήσουμε”.

”Τις τελευταίες μέρες έρχομαι σε επαφή με κύριους μετόχους της Pechiney ούτως ώστε να τους βοηθήσω να κατανοήσουν πλήρως την προσφορά μας”, συνέχισε ο διευθύνων σύμβουλος της Alcan.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, το Δ.Σ της Pechiney τάχθηκε ομόφωνα κατά της πρότασης εξαγοράς, συμβουλεύοντας τους μετόχους να απορρίψουν την προσφορά της καναδικής εταιρίας, καθώς είναι ”αντίθετη με τα συμφέροντα του προσωπικού, των συνεταίρων της εταιρίας και των μετόχων”.

Εξάλλου, η διοίκηση της γαλλικής εταιρίας τόνισε ότι η προσφορά είναι ”προφανώς ανεπαρκής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v